top of page

HELYBEN

Mártélyon és környékén is számos lehetőség kínálkozik a kirándulásra, amennyiben a kedves vendég nem kíván különösebben kimozdulni.
A mártélyi épített tanösvény méltán híres. Körbe lehet sétálni a holt-Tiszát, ki lehet biciklizni a Késmárki szélmalomhoz (biciklibérlés a könyvtárban lehetséges). Meg lehet tekinteni a Vasútállomást és a Templomot.
Mártély sok művészt, festőt, költőt, építészt ihletett meg, nem véletlen. A különleges szépségű faluban Csete György, Kossuth és Ybl-díjas építész és Makovecz Imre tervei nyomán több megvalósult épület is található. Nekik és alkotótársaiknak, többek között a festő Tornyai Jánosnak állít emléket a Művész domb, melyet a töltés mellett találunk.

DSC_9092sz.jpg
D75_4353.jpg

FÜRDÉSI LEHETŐSÉGEK

A környéken számtalan helyszínen adódik lehetőség a fürdeni vágyóknak. A mártélyi holt-Tisza partja körülbelül 10 perc kényelmes sétával elérhető a gáton.
Strandolási lehetőség a Tiszán legközelebb Mindszenten adódik.
Aki épített strandra vágyik, annak sem kell messze mennie: Hódmezővásárhelyen, Algyőn, Szegeden, Szentesen és Csongrádon is nagyszerű strandokra találnak kicsik és nagyok egyaránt.

KIRÁNDULÁS

Mártélyról számtalan csillagtúrázásra adódik alkalom mind autóval, tömegközlekedéssel, mind pedig biciklivel. Szeged, Vásárhely, Ópusztaszer, Csongrád nevezetességei mind felfedezésre várnak. Egy órányi autóútra található Szarvas, mely arborétumával és a Mini Magyarország makettparkkal hatalmas élmény az egész családnak. Érdekesség, hogy a park emléket állít -természetesen miniben- a mártélyi vasútállomásnak, szóval lehetőség van egy napon belül megcsodálni ezt a műemléket élőben és kicsiben is :)

FB_IMG_1620126778056.jpg
bottom of page