top of page

HELYBEN

Mártélyon és környékén is számos lehetöség kínálkozik a kirándulásra, amennyiben a kedves vendég nem kíván különösebben kimozdulni.
A Mártélyi épített tanösvény méltán híres. Körbe lehet sétálni a holt-Tiszát, ki lehet biciklizni a Késmárki szélmalomhoz (biciklibérlés a könyvtárban lehetséges). Meg lehet tekinteni a Vasútállomást és a Templomot.
Mártély sok müvészt, festöt, költöt, építészt ihletett meg, nem véletlen. A különleges szépségű faluban Csete György, Kossuth és Ybl-díjas építész és Makovecz Imre tervei nyomán több megvalósult épület is található. Nekik és alkotótársaiknak, többek között a festő Tornyai Jánosnak állít emléket a Művész domb melyet a töltés mellett találunk.

IMG_20200719_190334.jpg
Kirándulási lehetöségek: About
20200215_075500_resized.jpg

FÜRDÉSI LEHETÖSÉGEK

A környéken számtalan helyszínen adódik a fürdeni vágyóknak. A mártélyi holt-Tisza partja körülbelül 10 perc kényelmes sétával elérhető a gáton.
Strandolási lehetőség a Tiszán legközelebb Mindszenten adódik.
Aki épített strandra vágyik, annak sem kell messze mennie: Hódmezövásárhelyen, Algyön, Szegeden, Szentesen és Csongrádon is nagyszerü strandokra találnak kicsik és nagyok egyaránt.

Kirándulási lehetöségek: About

KIRÁNDULÁS

Mártélyról számtalan csillagtúrázásra adódik alkalom mind autóval, tömegközlekedéssel, mind pedig biciklivel. Szeged, Vásárhely, Ópusztaszer, Csongrád nevezetességei mind felfedezésre várnak. Egy órányi autóútra található Szarvas, mely arborétumával és a Mini Magyarország makettparkkal hatalmas élmény az egész családnak. Érdekesség, hogy a park emléket állít -természetesen miniben- a mártélyi vasútállomásnak, szóval lehetöség van egy napon belül megcsodálni ezt a müemléket élöben és kicsiben is :)

FB_IMG_1620126778056.jpg
Kirándulási lehetöségek: Welcome
bottom of page