HELYBEN

Mártélyon és környékén is számos lehetöség kínálkozik a kirándulásra, amennyiben a kedves vendég nem kíván különösebben kimozdulni.
A Mártélyi épített tanösvény méltán híres. Körbe lehet sétálni a holt-Tiszát, ki lehet biciklizni a Késmárki szélmalomhoz (biciklibérlés a könyvtárban lehetséges). Meg lehet tekinteni a Vasútállomást és a Templomot.
Mártély sok müvészt, festöt, költöt, építészt ihletett meg, nem véletlen. A különleges szépségű faluban Csete György, Kossuth és Ybl-díjas építész és Makovecz Imre tervei nyomán több megvalósult épület is található. Nekik és alkotótársaiknak, többek között a festő Tornyai Jánosnak állít emléket a Művész domb melyet a töltés mellett találunk.

IMG_20200719_190334.jpg
 
20200215_075500_resized.jpg

FÜRDÉSI LEHETÖSÉGEK

A környéken számtalan helyszínen adódik a fürdeni vágyóknak. A mártélyi holt-Tisza partja körülbelül 10 perc kényelmes sétával elérhető a gáton.
Strandolási lehetőség a Tiszán legközelebb Mindszenten adódik.
Aki épített strandra vágyik, annak sem kell messze mennie: Hódmezövásárhelyen, Algyön, Szegeden, Szentesen és Csongrádon is nagyszerü strandokra találnak kicsik és nagyok egyaránt.

 

KIRÁNDULÁS

Mártélyról számtalan csillagtúrázásra adódik alkalom mind autóval, tömegközlekedéssel, mind pedig biciklivel. Szeged, Vásárhely, Ópusztaszer, Csongrád nevezetességei mind felfedezésre várnak. Egy órányi autóútra található Szarvas, mely arborétumával és a Mini Magyarország makettparkkal hatalmas élmény az egész családnak. Érdekesség, hogy a park emléket állít -természetesen miniben- a mártélyi vasútállomásnak, szóval lehetöség van egy napon belül megcsodálni ezt a müemléket élöben és kicsiben is :)

FB_IMG_1620126778056.jpg